TUFF-bladet  Hösten 2016
 
Tack till solidariska skolor!

Kumla skola i Tyresö.
Kumla gjorde i slutet av våren ett dagsverke för de sex Tuff-skolorna bland de fattiga byarna i Dharampur. Man jobbade in hela 69 190 kr, som oavkortat skickas till de indiska skolorna. Redan på 70-talet började Kumla med sina årliga dagsverken. Ett av resultaten var att på Sarvodaya Ashram i den indiska delstaten Gujarat anlades en skolbyggnad som fick namet ”Kumla Wing”.
 
Alléskolan i Lerum

I våras gjorde också Alléskolan i Lerum (nära Göteborg) ett dagsverke som gav 47 570 kr till de indiska skolorna. Alléskokan fick härom året  för sina mångåriga insatser för  Tuffs bistånds-projekt  priset för ”beundransvärt lokalt freds- och solidaritetsarbete”, vilket ledde till att två av skolans lärare kunde besöka projekten i Indien.
 
Bhikhu Vyas imponerad
Vår främste indiske partner, Bhikhu Vyas, har redan tackat för de svenska skolornas insatser. Imponerad skriver han:
”Extremely happy to learn that Kumla and Alléskolan have made  Operations One Day:s Work and worked in about 1 100 000 rupies. Quite an account! Very inspiring indeed. Will write to them shortly.”
 
Bistånd: Kongo + Tanzania
Tidigare i år har Tuff också lämnat 30 000 kr till den skola i Kongo, vars byggande vi förut stött med 105 000 kr och som nu fungerar för över 200 fattiga elever. Dessutom har vi i år lämnat 10 000 kr till insamlingsstiftelsen Econef i Sverige, som hjälper centret för tanzaniska  barn, av vilka de flesta är föräldralösa på grund av att över 5 procent av Tanzanias invånare lider av hiv/aids.
 
Tuffs bistånd 2014-2015
Under 2014-15 skickade Tuff 410 000 kr till indiska partners, 12 000 kr till barnbibliotek i Bagdad, 10 000 kr till skolbygge i Bolivia, 5000 kr till gamla flyktingar i Serbien, 10 000 kr till barnhemmet Shatila i Libanon för palestinska och syriska flyktingar och till flyktingar i Sverige 10 300 kr. Dessutom skänktes 3 000 kr till Svenska Freds för ett skolprojekt i Moldavien
  
  Bidrag på pg 79 36 36-2
Också många enskilda stöder glädjande nog Tuffs biståndsarbete genom insättningar på insamlingskontot plusgiro 793636-2. Allt arbete i Tuff sker oavlönat så varje insamlad krona skickas oavkortat till biståndsändamålet. Ofta ökas bidragen på med pengar från Tuff.
 
 Radio Tuff tuffar på
Sedan augusti 1985 har Radio Tuff hörts varje vecka, ett svårslaget rekord för frivillig radio. Programmet hörs lokalt på 91.4 MHz flera ggr per dygn men även på www.tyresoradion.se Ett nytt Radio Tuff kommer varannan söndag kl 17.
 
  Ullångersbladet om TUFF Ullångersbladet om Höga Kusten har ett inslag om Tuff. Där länkas man till en krönika i Radio Tuff med rubriken ”Att ställa till helvete för att komma in i paradiset” Den handlar om terrorn och hörs på http://www.tyresoradion.se/1458  Bilden på programledaren är 66 år gammal och påminner om ångermanlänningen Lubbe Nordströms ord: ”Även jag har varit ung, ja yngre än de flesta”.
 
Tabuord för krigsindustrin
Alhambra nyhetsbrev har dessa tänkvärda ord:
”Terror är ju ingenting man kan utrota med krig. Terror bekämpas med skolor, sjukhus, vägar och rättvisa, med upplysning och jämlikhet inte med mer terror. Men denna fredliga form av terrorbekämpning passar inte de nya världsherrarna. Fred är ett tabuord för krigsindustrin.”

Medlemmar behövs
Helenes brev till Tuff är värt att citera:: ”Idag fyller jag 70 år. Som en present till mig själv har jag nu betalat in medlemskap och familjemedlemskap i TUFF för mina närmaste, dvs son, dotter, dotters nära vänner och min bror, det känns fint att fira med fred istället för dyrt kalas! Tack till er som verkligen arbetar för fred och medmänsklighet!” Medlem blir man genom att på Tuffs pg 160137-6 erlägga 200 kr för enskild och gärna 80 kr för familjemedlem
 

 TUFF-bladet  okt-nov 2015

Stöd Strandskolan!
Strandskolan är bland de 4 skolor som stöder Tuffs Indienprojekt bland fattiga indiska barn. Den 22 okt kl 16–18.30 har skolan sitt Öppet Hus. Då säljer man olika elevjobb, bjuder på mat och fika. visar en utställning, har en ”spök- runda” och andra attraktioner. Avkastningen delas den här gången mellan fattiga indiska barn och FN:s flyktingorgan UNHCR, som ger hjälp åt de miljoner flyktingar, som är i Syriens grannländer. Om du inte kan besöka skolan den 22 okt kan du hjälpa dess duktiga elever och personal genom en insättning på Tuffs insamlingskonto 793636 -2. Märk med Strand”!

 Underkläder till flyktingar
Tuffs styrelse beslöt att satsa 7000 kr för luftmadrasser till flyktingar. När det upptäcktes att de redan försetts med sådana men var i behov av underkläder köpte Magnus Wiberg i styrelsen ca 170 underkläder till dem. 

 Stöd till ensamkommande
Många ensamkommande barn eller ungdomar har i år kommit till Sverige. 14 av dem befinner sig på Villa Victoria i Tyresö. Det är främst ton-åringar från Afghanistan och Eritrea. De fick en femhundralapp var från Tuff och blev mycket glada. 

Han kom ensam hit 1993
Som ensamankommande från det krigshärjade Somalia kom Mahad Malingor 1993 som 17-åring till Sverige efter en äventyrlig resa via Etiopien, Kenya, Uganda Syrien och Ryssland. Han hörs en halvtimme på Radio Tyresö och några minuter i Radio Tuff nr 1398. (91,4 MHz eller www.tyresoradion.se. I dag har han en lång och fin karriär bakom sig och är gift med Maria från Tyresö: Han säger bl. a:”Det är förfärligt att så många unga behöver fly i dag, men det är egentligen en investering. Jag brukar skoja med min svenska hustru Maria och säga: Jag har varit mycket billigare för Sverige än du har varit, för här har de fått betala förskola, skola, fritis vaccination med mera för dig”
Visst blir det som nu, när tusentals kommer, problem och utgifter för Sverige. Men på sikt är det en tillgång, vilket tyskarna har insett

”Den perfekta gåvan”I Tuff finns det mangogram att köpa. Det är att diplomliknande blad av två olika slag: Dels ett blad med rubriken ”För att gratulera”, dels ett blad med rubriken ”Till minne av….” Alltså ett blad för att uppvakta någon på födelsedagen eller liknande och det andra för att skickas till  en avlidens anhöriga. Mangogrammen har bidragit till att över 125 000 mangoträd nu finns i fattiga indiska byar. Varje plantering kostar 5 kr så för 100 kr blir det 20 träd, för 200 kr 40 träd osv. Beställ av Monica Schelin, tel. 712 2581 !

  Radio Tuff jubilerar
Radio Tuff blev 30 år i augusti och program nr 1400 sänds den 1 november. Det är säkert ett svårslaget rekord för frivillig radio. Radio Tuff gör väl ännu skäl för sitt tillnamn ”Den tuffa oberoende radion” 91,4, www.tyresoradion.se 

Nobelpristagare mot krig

Nobelpriset i litteratur gick i år till vitryskan Svetlana Aleksijevitjs. Vid utdelandet av ”rosor” i Radio Tuff i maj nämndes hennes böcker ”Kriget har inget kvinnligt ansikte” men också ”Zinkpojkar”, boken om de ryska soldater som kom hem från kriget i Afghanistan i zinkkistor. Radioteatern gjorde då en dramatisering av Gunilla Bresky av hennes böcker. Följande ord citerades: ”Man borde skriva en bok som gör en så äcklad att själva tanken på krig skulle framstå som motbjudande och vansinnig. Till och med generalerna skulle bli äcklade” 

 Fredsmänniskor dödade
Med förfäran och sorg känner vi solidariskt och varmt för de ca 100 som dödades vid en freds-demonstration i Turkiets huvudstad Ankara den 10 oktober. Det prokurdiska partiet HDP som deltog i demonstrationen har avvisat all slags hämnd och den kurdiska guerillan PKK har förklarat en ensidig vapenvila. Må det hålla så att inte flera dödas.
 

TUFF-bladet Hösten 2015
Radio Tuff nu 30 år
Radio Tuff startades i augusti 1985. Har  hörts varenda vecka i 30 år på 91,4 MHz och på webben www.tyresoradion.se Ett rekord för frivillig radio?  Nordens enda fredsradio?
 
Maj Britt Theorin om TUFF
Förra nedrustningsambassadören Maj Britt Theorin intervjuades nyligen i Radio Tuff nr 1394. Ska Radio Tuff fortsätta, frågade vi:
”Ja i Tuff är ni så unika och fantastiska Tuff gör inte bara radio, vilket jag tycker är underbart bra. Det är information och det är basen för demokrati. Får vi inte kunskap kan vi inte agera. Det är ju också så att Tuff har massor av fina projekt utan ett öres stöd från varken stat eller kommun. Fortsätt med Radio Tuff! Grattis till Radio Tuff 30 år!” 

”Somalia hot eller hopp”
Så heter en ny bok med undertiteln ”Ett land som aldrig lämnas i fred. Ett folk som aldrig ger upp”, skriven av fredsveteranen Tomas Magnusson, som ett par decennier kollat upp Somalia. Boken kan köpas för 200 kr av Tomas på e-post: gosta.tomas@gmail.com

Tuff stöder barnen i Shatila
Tuff har lämnat 10 000 kr till stöd för barnen i   Shatilas center för barn till flyktingar i Libanon. De har främst palestinska föräldrar men nu finns också syriska flyktingbarn i centret. Eva Hammad från svenska stiftelsen för Shatila säger: ”Stort tack till er för det viktiga arbete ni lägger ner genom att på radion berätta om det frivilliga, solidariska fredsarbete som pågår. Det gör så gott att bli påmind om allt det goda som görs för att motverka krig och förtryck.” 

Skolan i Kongo nu klar
De senaste åren har Tuff stött ett skolbygge i Kongo med 105 000 kr. Initiativtagare  är Miza Landström, som uppger att skolan tas i bruk i september för 210 barn till fattiga föräldrar.
 

Flyktingar i Tyresö.    Nato
Du är välkommen på något av de möten som Tuff inbjuder till. Se kalendariet. Den 10 sept är det ett möte om flyktingar i Tyresö. Och den 7 okt. ett möte, om vi verkligen ska överge vår 200-åriga alliansfrihet genom att gå med i Nato

130 000 mangoträd i Indien
I indiska Dharampurs många utfattiga byar har över 130 000 de senaste åren planterats. Det har inte minst gjorts tack vare de mangogram, som Tuff säljer. De finns för att gratulera och till minne av någon avliden. Ett träd kostar 5 kr. Ett mangogram för 100 kr ger 20 träd, för 300 kr 60 träd osv. Använd den perfekta gåvan genom att beställa mangogram av Monica Schelin, tel 08-7122581 eller på e-post till Tuff.
 
Samarbetet med Indien
Tuff har ett 45-årigt samarbete med indiska partners, alla hederliga gandhianer som använt våra pengar väldigt väl till hundratals utmärkta projekt. På 90-talet finansierade vi från Tuff ett 50-tal skolor för tusentals barn till dåligt betalda sockerrörshuggare, som med sina familjer bodde i eländiga läger. Då kunde vi tack vare SIDA-bidrag skicka en till en och en halv miljon kr per år. Sedan uppfördes sex skolor i det av tribals bebodda Dharampur med sina många små utfattiga byar. Under de senaste åren har vi utan SIDA-bidrag skickat ca 260 000 kr per år för brunnar, hälsovård med mera. Pengarna har förutom gåvor kommit från flera skolors dagsverken:


Skolors jättefina insatser
I slutet av vårterminen gjorde tre solidariska skolor dagsverken för sina jämnåriga i Indien:
Kumla skola, Tyresö jobbade in 45 790 kr
Tyresö skolas dagsverke gav    43 939 kr
Alléskolan i Lerum fick in           44 260 kr
Tillsammans med gåvor från privata blir de en grundstomme för årets Tuff-bidrag till Indien. All tack och heder till våra solidariska skolor! 

Vår indiske partner tackar

Vår främste partner sedan ett kvartssekel är Bhikhu Vyas. Han skriver vad pengarna från en skola i Sverige räcker till för det tidigare så försummade Dharampurs barn till illiterata föräldrar: 40 elever får måltider, böcker, en skoluniform och fem mangoplantor var, en studieresa, hälsovård med mera. Dessutom räcker pengarna till en lärarlön under ett år. 

Citat från Gandhi:
”Vi har alltid kontroll över medlen men inte över målet”


TUFF-bladet   Våren 2015

Kvinnor styr Tuff även i år 
Tuff är i goda händer, i kvinnohänder. Således återvaldes vid årsmötet den 28 mars Sylvia Ljungdahl till ordförande, Monica Schelin till vice ordf. och kassör samt Erika Husberg till sekreterare. Återvalda till styrelsen blev också Jonas Bodin, Jenny Citron, Alexander Palmér, Bitte Isacsson(adjungerad), Fernando Quiroga, Lisa Norgren Benedictsson,  Lena Sandin Kroos och Åke Sandin. Som revisorer återvaldes Ulla Luin och Eija Räty. Nya i styrelsen blev Stefan Lönnberg, Magnus Wiberg och Åke Ogenborg     
Trotjänare avtackade
Efter många års fina insatser i Tuffs styrelse avtackades Margareta Svahn och Ulla Carina Sellergren inte bara med blommor utan även med den ”perfekta presenten”, det vill säga de  mangogram, som bidragit till att i hundratals  fattiga byar i Indien över 125 000 mangoträd planterats. Mangogram finns ”I stället för blommor”, ”För att gratulera” och ”Till minne
av…” Kan beställas av Tuff, tel 08 -712 4463
  Bok om Libyenkriget 1911
I Libyenkriget 2011 deltog också Sverige med spaningsplan. Det sades ha det fina målet att ”skydda civila” men många civila dödades för att inte tala om hur många som åren efteråt har mist livet. Det första Libyenkriget rasade 1911. Om detta skrev Gustaf Janson en bok med titeln LÖGNERNA. Berättelser om kriget Den har nu återutgivits med förord av Anders Björnsson. Pris 150 kr. Finns att köpa av Tuff, tel 08- 712 4463
 Annorlunda om Ukraina
Två små amerikanska böcker ger en delvis annan bild av Ukrainakrisen än den gängse i väst. VEMS FEL ÄR UKRAINA-KRISEN?  är titeln på den ena, som statsvetarprofessorn John M. Mearsheimer har skrivit, den andra är av Robert Parry, undersökande journalist. Den heter BAKOM KULISSERNA I KIEV. Båda kan köpas av Tuff (tel 712 4463) för 50 kr styck
      Citat 1:
"Det finns två sätt att lösa tvister, genom överläggningar och genom våld. Det förra sättet lämpar sig för människor, det senare för vilddjur”
 (Cicero, romersk politiker 106-44 f.Kr.)
 Tuffs många Indien-projekt 
I den gamla fina folkrörelsetraditionen ordnar Tuff offentliga möten, i mars två träffar. Det var knökfullt på Fritidsgården, då Sylvia Ljungdahl, Erika Husberg, Bitte Isacsson och Alexander Palmér med bilder berättade om sina positiva intryck av projekten i Indien, som de besökte i januari. Den som missade det kan besöka Tuffs hemsida www.tuff.nu  
    ”Gulfen en krutdurk”
Orden är journalisten Bitte Hammargrens. Hon imponerade när hon den 19 mars inledde ett möte på biblioteket arrangerat av Tuff och ABF
Med stor kunskap och verbal förmåga benade hon ut de tilltrasslade förhållandena, inte minst Saudiarabiens ledande roll. Det senaste är att saudiskt flyg bombar civila i Jemen
 Nya lockande Tuff-möten!
Med viss envetenhet hävdar vi i Tuff att face-to-face rentav är bättre än självaste Facebook. Alltså bjuder vi in till ett möte om ”humanitär intervention” som krigen ofta hycklande kallas. Juristen Erik Göthe inleder måndag 20 april med att kolla FN-stadgan och folkrätten. Aktiv i kampanjen mot den stora flygövningen i norra Norrland är Pelle Sunvisson, som inleder ett möte i ämnet onsdag den 6 maj. Notera 20/4 och 6/5 i almanackan och välkomna då till Tuff-lokalen, Myggdalsvägen kl 19 !
 Tuffs härliga medlemmar!
I strid ström under vintern har medlemsavgifter för 2015 betalats in på Tuffs plusgiro 160137-6
Det kostar ju 200 kr för enskild (plus kanske 80 kr för familjemedlem). Utan offentliga bidrag är Tuff helt beroende av sina medlemmar, vilka gör att de aktiva oavlönat inspireras fortsätta. Ett särskilt tack till de många som skickat in gåvor, vilka totalt belöper sig till över 8 000 kr.
Heders och tack!     
Citat 2 och 3:
”Det bästa sättet att bli kvitt en fiende är att göra honom till sin vän”
  (Abraham Lincoln, USA:s president 1861-65)
”Vi fredsaktivister vill satsa på den ännu oprövade möjligheten – i stället för den länge prövade omöjligheten”
  (Per Anders Fogelström 1917-1998)

 
 

TUFF-bladet Vintern 2015

Åter ett aktivt Tuff-år
2014 blev ett nytt mycket aktivt år i Tuffs 48 år långa historia: Många intressanta möten, över 400 betalande medlemmar, Radio Tuff hördes varje vecka, flera  bokbord i Tyresö C, en aktiv arkiveringsgrupp och ett omfattande bistånd:  Bra mångskiftande bistånd
Under 2014 betalade Tuff till indiska partners 210 000 kr för driften av de sex Tuff-skolorna för barn till fattiga analfabeter i det tidigare så gudsförgätna Dharampur. 12 000 kr betalades till stöd för 2 barnbibliotek i krigsdrabbade Irak.
Till en skola för urbefolkningens barn i Bolivia bidrog Tuff med 10 000 kr. I Kongo blev tre klassrum klara och 3 till är på gång, varför Tuff i fjol tillsköt 5 000 kr. Lika mycket skickades till vår partner i Belgrad, som hjälper gamla flyktingkvinnor.

Tuffs bistånd unikt
Sedan 1971 har Tuff bidragit med finansiering av hundratals jättebra projekt i främst Indien men också i Bolivia, Eritrea, Kenya, Ecuador, Irak, Kongo och Mauritius. Tuff är ganska unikt i att alla i föreningen är helt oavlönade, så att varenda insamlad krona i Tuffs biståndskonto, pg 79 36 36 -2 oavkortad går till ändamålet.Projekten kollas noga upp.
En annan fördel är att Tuff-aktivister och lärare från de skolor som solidariskt gör dagsverken  för projekten besöker dem. Alltså var två lärare från Alléskolan i Lerum till Indien i november. I januari besöktes de indiska projekten av fyra Tuff-aktivister:Sylvia Ljungdahl, Erika Husberg, Bitte Isacsson och Alexander Palmér, vilka sen hördes i Radio Tuff och på Radio Tyresö, där de berättade hur imponerade de var av hur väl Tuff-pengarna hade använts i Indien.

 Omfattande information
Projekten och annan Tuff-verksamhet beskrivs utförligt på hemsidan wwh.tuff.nu och i Radio Tuff som har hörts i 30 år på 91,4 MHz och nu också på www.tyresoradion.se . Denna radio har kallats ”den tuffa oberoende radion” pga sin oräddhet att inte alltid följa innetrenderna. En annan viktig fördel är att vi har pålitliga och schyssta partners, t ex i Indien, där gandhianer som Bhikhu och Kokila Vyas sedan över 30 år varit våra främsta medarbetare och glädjande ofta håller oss uppdaterade om verksamheten.     
Tack kära medlemmar!
Tuff har inga offentliga bidrag. Det gör oss helt oberoende men gör det inte lättare att klara av våra kostnader. Även om allt arbete i Tuff och Radio Tuff är helt oavlönat har Tuff två stora utgifter: Hyran för Tuff-lokalen och 72 procent av medlemsavgifterna till riksorganisationen, om inte medlem väljer att bara tillhöra Tuff. Nu finns tack och lov många av er medlemmar, så Tuff klarar sig ekonomiskt.

 ”Lokalföreningarnas kris”
Det talas mycket om lokalföreningarnas kris. Den tycks drabba många folkrörelser. Antalet medlemmar sjunker och föreningar läggs ner. Tuff går – som vanligt – mot trenden. De senaste åren har medlemsantalet rentav ökat eller legat på för lokala föreningar hög nivå. Vår ambition är att bli ännu flera. Vi behöver ditt stöd. Värva gärna medlemmar!
Du har säkert vänner och bekanta, som skulle kunna  bidra till kampen mot krig och våld och för internationell solidaritet genom att bli medlemmar i Tuff. Det blir man genom att sätta in 200 kr på Tuffs plusgiro 160137 -6. Anslut gärna annan på samma adress, familjemedlem  Det kostar bara 80 kr extra.

Två tänkvärda citat:
”Över vidden av två kontinenter skall under de kommande åren en ändlös kamp föras mellan våld och vänlig övertalning, en kamp där det förra garanterat har tusen gånger större chans till framgång än det senare. Men jag har alltid ansett att om den som grundar sitt hopp på  den mänskliga naturen är en dåre, så är den som ger upp inför omständigheterna en pultron
Alltså kommer den enda hedervärda riktningen att satsa allt i ett fruktansvärt spel: att ord är mäktigare än vapen”
(Albert Camus, författare, nobelpristagare)                 
                             x x x
 ”Vi måste våga se framåt och knyta an till visionen, det ideala. Vi lever och dör bara en gång – varför skulle vi då inte göra det med ansiktet mot hoppet och i tron på en framtid för våra barn och vår värld?”
(Bertrand Russell, filosof, nobelpristagare)TUFF-bladet  våren 2014

Tuff fullt av kvinnokraft!
Tuff har haft sitt 48:e årsmöte. Det är ännu full rulle i föreningen, som både medlems- som aktivitetsmässigt klarat sig bättre än de flesta andra föreningar genom åren. Kanske beror det på att Tuff har så många duktiga kvinnor som styr och ställer: Sylvia Ljungdahl återvald som ordförande, Monica Schelin som vice och i styrelsen märks också Margareta, Erika, Bitte, Lisa, Lena, Sofia, Jenny och Ulla Carina plus 4 män. Se gärna verksamhetsberättelsen! Ring Monica på 712 2581, så skickar hon den.

Projektet Bengt Study Hall
Den 21 mars begrovs Bengt Citron, som i många år gjort jättefina insatser för Tuff, inte minst som ansvarig för hemsidan. Samma dag påbörjade våra indiska partners ett bygge i en av Tuff-skolorna bland Dharampurs fattiga byar. Det ska bli en stor samlingssal för kvinnliga elever. Den ska för att hedra minnet av Bengt få namnet Bengt Study Hall. Hans många vänner har redan stött projektet med 17 000 kr på Tuffs insamlingskonto,
pg 79 36 36 -2  

Barnbiblioteken i Bagdad
Angreppet på Irak 2003 var inte bara ett brott mot folkrätten utan ledde till hundratusentals dödade och ännu flera flyktingar. Än i dag sker främst till följd av aggressionen många tusen mord per år i landet. Som fridfulla oaser i det oroliga landet finns i Bagdad två barnbibliotek, som Svensk-Irakiska Solidaritetskommittén har inrättat. Tuff har i  flera år stött projektet med 35 000 kr. Nu har vi skickat ytterligare 12 000 kr för att biblioteken ska bli ännu bättre genom att locka ännu flera barn av olika religioner att där få en fristad

Bolivia
På 90-talet skickade Tuff ca 2 miljoner kr till indianfolket Sirionó, som därmed kunde köpa tillbaka 60 000 hektar skogs- och jaktmark, så viktig för deras näringar fiske och jakt.

CITATET:
Olika krigförande parters förbrytelser, skuld och elände tar inte ut varann, de hopar sig. De adderar sig

Våren 2014
Bolivia (2): 2014
I Tuff har vi nu förmånen att i styrelsen ha två ledamöter, födda i Bolivia. Det är Fernando och Sofia Quiroga. Unga Sofia har just kommit hem efter en lång vistelse i Bolivia. Dit till en skola för ursprungsbefolkningen har Tuff just skickat 10 000 kr. Mera om detta får vi veta vid ett offentligt möte den 13 maj. Se kalendariet!

Till minnet av Sofie W.
Bidragen till barnbiblioteken i Bagdad och till skolan i Bolivia kommer från Sofie Wenanders minnesfond. Hon var en av Tuffs pionjärer som för 47 år sen startade TUFF. Hon lämnade oss för 1 år sedan och hennes många vänner satte då in  22 000 kr på Tuffs insamlingskonto, pg 793636-2.

Vartenda öre till ändamålet
Eftersom alla i Tuff och Radio Tuff jobbar utan ett öre i ersättning går varje insamlad krona oavkortad till ändamålet. Bra va? Unikt faktiskt!

Radio Tuff helt oberoende
Att jobba gratis har fördelen att man kan vara oberoende, behöver inte följa ensidigheten hos mediernas hotbilder, det har Radio Tuff kunnat visa med framgång i 29 (!) år. När röster höjs för att nu ansluta oss till Nato påpekar radion att det vore kontraproduktivt för säkerheten i Norden, om Sverige blir Natos 29:e medlem.
Mycket är positivt

¤Att så många redan har betalt årsavgiften 200 kr till Tuff på pg 16 01 37-6.
¤ Över 12 000 kr har schyssta medlemmar sänt som gåvor.
¤ Uppmuntrande ord från medlemmar:
1."Ni i Tuff år fantastiska. Blir glad när jag läser om era många aktiviteter. Tack för att ni finns!"
2. "Ett fantastiskt arbete Tuff gör i sitt stöd för utveckling i Indien!"
Stort tack till er alla!